Type Here to Get Search Results !

Google Hakkında Az Bilinen 10 Bilgi

 Her şeyi bilen Google hakkında çoğu insanın bilmediği 10 bilgiyi derledik bugün sizlere. Dilerseniz gelin listemize geçelim.




1) Google’ın adı tesadüf eseri bulunmuştur. 100 sıfırlı “googol” kelimesi yerine yanlışlıkla “Google” yazılmıştır ve daha sonrasında o halde bırakılmıştır.





2) İlk Google sunucusu LEGO’lardan yapılmıştı. 10 adet 4 GB’lık sabit diski resimdeki şekilde saklıyorlardı. Hatta Google logosundaki renklerin de bu LEGO’dan sunucu sayesinde belirlendiği söylenir.






3) 1999 yılında Google’ın kurucuları, Google'ı 1 milyon dolara internet portalı Excite’ye satmaya çalıştılar. Ancak Excite onları reddetti.





4) Google’ın ilk tweeti, 2li sayı sisteminde (binary) yazılmıştı. Yazılan “I’m feeling lucky”di. Yani “Kendimi şanslı hissediyorum”. 







5) 16 Ağustos 2013’te Google 5 dakikalığına çökmüştür ve o dakikalarda internet trafiği %40 azalmıştır.




6) Google’ın şirkete ait bir dinazoru var. Google genel merkezine yakın kazılarda ortaya çıkarılan T-Rex iskeletini Google satın aldı ve bahçesine yerleştirdi.




7) Google arama motoru tarihinin en büyük atlamasını “Bunu mu demek istediniz?” şeklinde gördüğümüz yazma kontrolünü devreye soktuğunda yaşadı. Servisi kullananların sayısı ikiye katlandı.





8) Google Haritalar, Android cihazların yoldaki hızını izleyerek trafiği hesaplar.




9) İngilizce dilinde artık sözlüklere bile girmiş bir “googlemak” fiili bulunuyor. Anlamı ise “internet üzerinde Google kullanarak bilgi edinmek”.




10) Google, bahçesindeki çimleri biçmesi için bir firmayla anlaşmak yerine tam 200 keçi kiralamıştı. Bu keçiler de bahçedeki fazla otları yiyip, temizlemişti. Çevreci yaklaşımlarıyla tanınan Google bunu “çim biçme makinelerinden çok daha şirin” olduğu için tercih etmişti.







Kaynak: LifeHackIndependent

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorum yapmayı unutmayın.