Type Here to Get Search Results !

OYUN | Assassins Creed'in Bitmeyen Tarihi






ÖNBİLGİ KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR


Ubisoft Formülü

Çok kısa bir özet ile anlatıp kafa ütülemeden bitirelim. Bu herifler bir oyun çıkarır. Eleştirileri dinler. Bir sonraki oyunda eleştirilere göre yenilik getirir. Daha çok geliştirir. Piyasa sürer. Oyunun puanları artar. Daha çok satar. Tekrarlar.

Assassin’s Creed 

12 senelik bir serüven ve tabii ki de ilk oyunla son oyun arasında farklar olacak ama giderek boku çıkmaya baÅŸladı. Oyunun genel olarak evrenini biliyorsunuzdur. Bilmiyorsanız kusura bakmayın çünkü bayağı sürer. Hiç fena olmayan bir hikaye. Az sayıda ilginç karakter. GeliÅŸen(!) savaÅŸ mekanikleri. BildiÄŸiniz gibi bu seri zamanda ileri gidiyor. Ta ki Syndicate’ a kadar. Sanayi devriminde geçen bu oyun tarihte, yaÅŸanmış önemli bir yeri olan ve konuyla iliÅŸkendirilebilir son olay olacak ki o oyundan sonra bayağı geriye gittik.  Antik Mısır’da geçen Origins serideki en köklü deÄŸiÅŸimi yaÅŸatan oyundur. Güya Assassinlerin ortaya çıkışını anlatan oyun becerememiÅŸ , savaÅŸ mekanikleri sevilen bir oyundan çalmaya çalışmış becerememiÅŸ, RPG’yi öne çıkarmaya çalışmış (çok basit ve gereksiz bir ÅŸekilde) ve tabii ki BECEREMEMÄ°Åž.

 Assassin dediÄŸin çaktırmadan yaklaşır hedefi sessizce öldürür ve mekanı terk eder. Bu oyunda seviye çok önemli olduÄŸu için sessizce yaklaşıp o bıçağı adamın boynuna taksanız bile sizden üst seviye ise ölmüyor dönüp size tek atıyor. Ulan arkadaÅŸ oyununuz asıl amacını niye deÄŸiÅŸtiriyorsunuz. Sanırım ben biliyorum. Kendimce cevap veriyim.

10 küsür oyundan sonra oynayanlar yavaÅŸ yavaÅŸ sıkılmaya baÅŸladı. Åžu oyunun hikayesini kapsamlı bir ÅŸekilde bitirip, yeni çıkan oyunları da aynı evrende geçiyor canı çekenler alsınlar diye piyasaya süreydiniz keÅŸke. Çünkü bir seri için 10 oyun çok fazla ve tabii ki de sıkacak bir yerden sonra. O yüzden bir deÄŸiÅŸim gerekliydi. Ama  keÅŸke anasını…… . Artık Assassin’s Creed’in asıl serisi bitti. Peki Assassin’s Creed bitti mÄ°? HAHAHAHAHAH sizce. Altın yumurtalayan tavuk kesilmez. Siz o tavuÄŸu sömürmeye devam edin kardeÅŸim.

Sona geldik efenim. Biraz duygusal bir yazı olduÄŸu için mantıksız bir sürü ÅŸey bulabilirsiniz. Bu arada yiÄŸidi öldürdük hakkını yemeyelim. Originsten sonra çıkan oyun Ubisoft formülünü baÅŸarılı bir ÅŸekilde uyguladı. Hiç fena olmayan Odyssey’ i piyasaya sürdü. Ama o oyun Assassin’s Creed mi? O tartışılır iÅŸte.



YAZAR: gamer55

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorum yapmayı unutmayın.