Type Here to Get Search Results !

Bilim-Kurgu Sevenlere 3 Muazzam Dizi Önerisi


Bilim Kurgu Sevenlere 3 Muazzam Dizi Önerisi





  Bugün ki dizi öneri yazımda sizlere 3 muazzam bilim-kurgu dizisi önereceğim gelin isterseniz listemize geçelim;


1) LOST IN SPACE


  Robinson ailesi uzayda yeni bir koloni oluşturmak için eğitilmiş ve özel olarak seçilmiş bir ailedir. Yeni gezegenlerine yolculukları sırasında olayların ters gitmesiyle başka bir gezegene iniş yaparlar ve bu gezegenden tekrar ayrılmak için çeşitli şeyler denerler, bazı kişilerle ve bir robotla karşılaşırlar. Bana kalırsa öyküsünü ve kitlesini bilen bir dizi. Birçok ters köşeyle dolu ve bunları aldıkları eğitim sonucunda öğrendikleri bilimsel yollarla çözebiliyorlar ki bu, bu diziyi saçma sapan bilim-kurgu dizilerine benzemekten kurtarmış. Oyunculuklar dizinin kendi dünyasına çok uygun bazı şeylerin tozpembe gösterildiği durumlarda kötü karakterlerin, aslında nasıl ciddi bir şeyin içinde olduklarını izleyiciye hatırlatmaları gayet iyi. Dizi aslında bir robot ve çocuğun bu gezegende tanışmasının ve dostluklarının hikâyesi gibi. Ama bunu izleyiciyi sıkmadan, drama ve aşk olaylarını abartmadan güzelce anlatmışlar, aile ile birlikte rahatça izlenebilecek güzel bir dizi ortaya çıkmış.

Puanım 7.5/10






2) THE OA


  Amerikan yapımı Netflix dizisi olan The Oa, 7 senedir kayıp olan ve gözleri görmeyen bir kızın bulunması ve kız bulunduğunda gözlerinin görüyor olmasıyla başlayan bilim-kurgu ve dramanın harmanlanarak doğa üstü olayların ele alındığı bir dizi. Dizi karakterlerin yaşayış biçimlerini bizlere çok iyi anlatmakta ve aslında kötü gibi görünen insanların bile kendi iç dünyalarında neler yaşadıklarını bize düşündürtmekte. Dizide tanıdık isimler de rol alıyor; Jason İsaacs (Lucius Malfoy), Scott Wilson gibi. Dizinin senaryosunu ise Brit Marling ile birlikte Zal Batmangij üstelenmişler fena da bir dizi olmamış. Yüksek beklentiyle başlamadığım bu diziye;

 Puanım 7/10




  


3) THE RAIN


  Danimarka yapımı olan bu Netflix dizisinde, her şeyin normal gittiği bir günde birden yağmur yağmaya başlar ve bu yağmur damlacıklarına temasta bulunan herkes vücuduna virüs alarak feci bir şekilde can verir. Bu olay gerçekleşirken başrollerimiz olan Simone ve Rasmus’u, bilim adamı rolündeki babaları güvenli bir şekilde bir sığınağa yerleştirir ve onları orda bırakıp bu hastalığa tedavi bulacağını söyleyerek yanlarından ayrılır. Aradan belli bir zaman geçtikten sonra başrollerimiz kendileri gibi genç bir gruba katılarak İskandinavya’da hayat belirtisi aramaya çalışırlar ve geçmiş hayatlarını geride bırakarak kıyamet sonrası geleceğe yelken açarlar. Dizide zaman zaman aşk üçgenleri ve dram biz izleyicileri bayıyor olsada, her bölümde farklı şeylerin gün yüzüne çıkması, yeni şeylerin öğrenilmesi bu monotonluğun bozulmasında çok etkili oluyor. Oyuncular arasında bahsedebileceğim, tanıdık isimler yok. Yaratıcıları için de aynı şeyi diyeceğim, ancak ilgi çekici bulduğum konusu ve gayet başarılı çekim teknikleriyle bu öneriyi hak ettiğini düşünüyorum.

Puanım 7.2/10







-ERDEM KAYA



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorum yapmayı unutmayın.