Type Here to Get Search Results !

HİKAYE | Uzun Zaman Öldü

UZUN ZAMAN ÖLDÜ



  99 model yatağımda doğrulmaya çalışırken saatin tik-taklarına metronom şahsiyeti yüklüyorum. her şey bulanık. tik-taklardan saat anlaşılmıyor. ayaklarımı yataktan çıkarıp halıyı izlemek için doğruluyorum. desenler bulanık. gözlüksüz desenler anlaşılmıyor. ortaokul aşkım elif miyoplar zeki olur derdi. iltifat ediyor, o da beni seviyor diye düşünüp hohlayarak gözlüklerimi temizlerdim. saatin metronomsal sesleri insana zamanda yolculuk yaptırıyor. elif, seni seviyorum dedim. ben seni arkadaşım olarak görüyorum dedi. sikeyim öyle arkadaşı elif, ben seni arkadaşım olarak görmüyorum diyemedim. kaçtım. gözlüklerimi altı aydır temizlemiyorum. elif, bütün miyoplar zeki değildir.
2016 model diş fırçam elimde, aynaya boş bakışlar atarak dişlerimi fırçalıyorum. ortalama bir erkek hayatı boyunca 8792 kadına aşık olur şeklinde bir istatistik görüyorum. geçen sene sikilen yalancı sayısı sıfır olduğu için bu istatistikler her yıl istatistiksel bir şekilde istatistikleniyor. en sevdiğim diş macunu yeşil elma aromalı olduğundan ortalama bir erkek olmadığımı düşünüyorum, burcu. sadece sana aşığım ve hayatım boyunca sadece sana aşık oldum. burcu, son dakika! yalancıyı gerçekten sikmiyorlar.
2010 model aynaya karizmatik bakışlar atarak gülümsüyorum. ansızın vatsap grubuna düşen mesajlar ve spontane gelişen bir planın ardından yollara düşmem gerekiyor. anlamsız öğrendiğim bilgiler sürekli aklımı çeliyor ve aynadaki parmak lekelerine dalıyorum. sabetay sevinin dönekliği ve işgüzarlığı yahudilerin karakterini belli eder mi bilmiyorum. sevmediğim insanların yüzüne gülüp arkalarından konuşmuyorum. yarım sabetay sayılabilirim, kapıyı çekip kilitliyorum. ayetül kürsü, hırsızlardan koru yareppim, amin. kendi kendimle konuşuyorum, ocağı kapattı mıydım?
2017 model kulaklıktan hafif müzikler açıp ilerliyorum. bir kulaklıktan en büyük beklentim müziği dışarıya fazla vermemesi. çünkü ciguli dinlediğimi bütün otobüsün bilmesi beni rahatsız eder. çünkü insanların benim hakkımda ne düşündüğüne önem verecek kadar kasıntı ve yapmacığım. uygunsuz adım yürüyerek kulaklıktaki müziğe eşlik ediyorum, arada bir gülüyorum. göz göze geldiğim insanlar beni deli sanıyor gibi hissediyorum. ciddileşiyorum. sebepsiz yere insanlara sövme isteği tomurcuklanıyor içerimde. arz talebi doğuruyor ve serbest piyasa ekonomisi insanlara kendilerine sövdürtmesini öneriyor. adam smith’e göre tasarruf geciktirilmiş bir birikim olduğundan para biriktir(e)miyorum. iskoç bayrağı beliriyor gözümün önünde. adam smithi yanlış anladınız, o hep işçiyi savunduydu.
2014 model kaldırımların çizgilerine basmamaya çalışıyorum. kaldırımların yenileniş tarihleri sürekli genel seçimlerden bir yıl evvele denk düşüyor ve montaigne herkes kadar normal bir insan. kafamın içerisinde yüzlerce elektriksel iletim anlamsız bilgileri birbirleriyle ilişkilendiriyor ve anlamsız düşünceler ortaya koyuyorum. sosyalist enternasyonel kalbimi kırıyor. samimi olmadığım bir arkadaşım yürürken beni durduruyor. uzun zaman oldu! diyor. gülümsüyorum.

uzun zaman öldü.




-MUSTAFA İSPA

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorum yapmayı unutmayın.