Type Here to Get Search Results !

'Ne İzlesem' Derdine 5 Yerli Dram Filmi


Ne İzlesem Derdine 5 Yerli Dram Filmi





1. Kış Uykusu (Winter Sleep), 2014, Dram




  Yönetmenlik koltuğunda Cannes tescilli yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ı gördüğümüz 2014 yapımı Türk filmi Kış Uykusu listemizin ilk sırasında. Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Süzen ve Nejat İşler gibi isimleri bulunduran film sadece kadrosuyla bile bir albeni yaratıyor.
 Eski bir tiyatrocu olan Aydın meslekten emekli olduktan sonra sessizce babaeski oteline, Kapadokya’ya döner. Aydın’ın her şeye muhalif kız kardeşi Necla da boşandıktan sonra buraya yerleşmiştir. Kardeşler arasında var olan tartışma sonrasında, doğruları değiştirilemeyen, Aydın ve genç karısı Nihal’e de sıçrar. Kendisine uzak ve soğuk davranan karısı Nihalle beraber Aydın’ın içine yağan karı da arttırır bu sessiz Kış Uykusu…



 2. Masumiyet, 1997, Drama/Polisiye


 
  “İsyan etmenin faydası yok, kaderin böyle, eğ başını usul usul yürü şimdi. O gün bugündür yürüyorum işte…” Sevmek, aşk ve tutku var mı bunların tanımı, işte budur değiştirilemez diye. İşteleri bizlere sorgulatıyor Bekir, Uğur’un peşinden giderken. Uğur ise hapisteki Zagor’a kesik… Yönetmenliğini Zeki Demirkubuz’un yaptığı, başrolünü Haluk Bilginer, Derya Alabora ve Güven Kıraç’ın paylaştığı masumiyet ’97 yapımı drama/polisiye türünde bir film. İzleyenleri takıntı mı, aşk mı diye ikiye ayıran Türk sinemasında ayrı bir yere sahip olan Masumiyet’i şiddetle tavsiye ediyoruz.




3. Kader, 2006, Drama



  Masumiyet filminin devamı niteliğinde olup geçmişi anlatan Kader, konusunu Masumiyet filminde Bekir’in çayırda attığı muazzam tirattan alıyor. Bekir ve Uğur’un tanışmasından başlayıp Masumiyet fimine uzanan Kader ikinci film olarak kabul edilip izlenmesi gereken bir film.

NOT: Yeni ayrılan ve unutamayanlar için güvenlik uyarısı! İki  filmin (Masumiyet ve Kader) peşpeşe izlenmesi istenmeyen sonuçlar doğurabilir.



4. Sarmaşık, 2015, Drama/Fantastik




  Seferdeyken iflas eden armatör yüzünden, deniz hukuku gereğince, 5 gemici gemide mahsur kalır. Zamanla yiyeceklerin azalmasıyla birlikte sinirler artar ve bu bekleyiş hiyerarşik güç mücadelesini başlatır. Gemisini terk etmeyen Beybaba ve düzeni bozulan gemiciler arasında ipler iyice gerilir. Ve en sonunda ipler kopar. Eleştirel bir film olan Sarmaşık’ın senaristliğini Gişe Memur’u filminden dikkatleri üzerine çeken Tolga Karaçelik yapıyor.



5. Uzun Hikaye, 2012, Drama





  Usta öykücü Mustafa Kutlu’nun aynı adlı kitabından beyaz perdeye aktarılan, yönetmenliğini Osman Sınav’ın yaptığı 2012 yapımı dram filmi Uzun Hikaye.
 Ali, Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen bir Balkan göçmeni ailenin ferdidir. Aşık olduğu Münire’yi ailesi ona vermeyince kaçırır, sonrasında hayatı şehir şehir dolaşmak ve nerede tutunabilirse orada yaşamakla geçer. Haksızlığa asla dayanamayan Ali’nin bir oğlu olur, adı Mustafa. Mustafa babası gibi bir delikanlı olurken kendi kaderini çizmenin peşindedir…





-ADEM GÖKÇE




Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorum yapmayı unutmayın.