Type Here to Get Search Results !

DENEME | Metro





Taslaklarımı dazlaklara ayırıyorum ve aranızdan ayrılmak üzere bir kez daha sahneye çıkmak istiyorum. kelimelerle aram soÄŸudu. aÄŸzımı bıçak açıyor, boÅŸ dökülüyorum, saçlarım beyazlıyor.
o günü(..) hatırlıyorum. o gece yarısı ayaklarımı ısıran soÄŸuk balkon fayansını, teknoloji ve mesajlaÅŸmadan nefret etmeyi, bir çocuk gibi panik olduÄŸum günleri. aslında herkesten soÄŸuyorum, ona oturup her ÅŸeyi anlatmış olmama raÄŸmen tam olarak ruhumu doyuramıyorum. soÄŸuramıyorum bütün bu evreni. yüklerimden kurtulup yükselmeÄŸe çalıştıkça düşeyazıyorum. düşlerime koÅŸarken düşünemediÄŸimi hissediyorum. düş-kün bi insan oldum bir dönemdir, topluma dair eleÅŸtiriler getirmekten vazgeçtim. tarif bekleyen arap’a içimden küfretmiyorum artık. ich denke dass ich weiß mein land nicht besser als dich. anlamadan uzaklaşıyor. sokakta küfür ederek yürüyorum yine de orospu çocuklarının her birine. her biri kendi hayatını yüceltiyor ve her biri kiÅŸisel alana taciz halinde. ben kendimle dalga geçebiliyorum (deÄŸil). frekanslarım karışıyor. bağırarak çırılçıplak koÅŸan bir deliden korkuyorlar. korkusuz gözükmenin pek de harcım olmadığını anlıyorum. başı olan, ortası olan, sonu olmayan hikayeler biriktiriyorum. seninle de bir son düşünmüyorum.
haftaiçi sekiz vagon hizmeti devam ettiÄŸinden rahat oturacağını düşünerek metronun uçlarına yürüyen insanları izliyorum. yanımda oturan insanlar baÅŸka koltuklar boÅŸalınca yanımdan uzaklaÅŸma eÄŸiliminde. entropi. rahatlıyorum. enver burada olsa duÅŸ ÅŸakasını patlatırdı, ayıp olmasın diye gülerdik. kantinin öte köşesindeki kızlar bakar kötü düşünürdü hakkımızda. oysa bacaklarımızı yeterince kapalı tutardık metrolarda, yine de yaranamadık. yaranamayanlar. bi baÅŸlık atıp kafamdakileri toparlayamıyorum, ingilizce anonslar geçiyor. kitap okuma oranının arttığını hissediyorum vagonda kalın kapaklı kitaplar okuyan insanlara bakarken. ne kadar rahat okuyorlar. gizlemeden, açık seçik kapak sayfalar harfler gözlükler saçlar baÅŸlar her ÅŸey. herÅŸeyi ayırmanın zorluÄŸu hakkında düşünülmüyor. ne kadar rahat. ben yapamıyorum. kitapları müzikleri gizli. filmleri biraz daha açık. dizileri açık seçik savunmalı. ya da kendi düşünce ÅŸeklimden nefret ediyorum dönüp dolaşıp aynı noktaya gelirken. iÅŸte, ineceÄŸim, durak yaklaşıyor. bir kitap karakteri oluÅŸturamıyorum etraflıca düşünürken. kağıtları çöpe atıyorum. ders notu gibi düşünelim, dönem bitti nasıl olsa. 
sonra kendi kendime itiraflar diziyorum. düşündüğünden daha fazla adam öldürebilirim. zaten o kadar uzun yaÅŸamaÄŸa gerek yok. yazmaÄŸa gerek var mı? kaç sayfa yazmışsındır bugüne dek? kaç sayfa yaÅŸamış olabilir metroya kimse inmeden binmeye çalışan doÄŸuhayranıkirlisakallıesmer insanlar? her gece üzerinde çalıştığın düşünceler karşındaki insana göre mi deÄŸiÅŸiyor? kaç farklı insana göre düşüncen var cebindeki pamukların arasında? cebim o kadar derin deÄŸil yine de sırt üstü uzandığım sular beni taşıyamıyor sayın arÅŸimet. arşı alemi titreten dualar ettim yine de düzeltemedim ÅŸu kırılgan bedeni. harcıalem fikirlerle mest ettim seni de benim için harcayamadın kimseleri. deÄŸiÅŸiyor mudur sahiden? alaya aldığın kiÅŸinin senden daha tutarlı olması yine de senin düşündüğün kadar sivri zeka olmadığını düşünmemen ve onun yine de seni çok sevmesi. saçmalamayı kes. bilimsel yöntemlere dayanarak kafamızda çizdiÄŸimiz ÅŸablonu harflere dökerek heceleri büyütüyoruz kursağımızda. bir sonraki durak. dikkat otomatik kapı çarpar. dikkat ya, her ÅŸeye dikkat. her ÅŸeyle sınanıyoruz. doktor, bende dikkat eksikliÄŸi varmış da kaybedeyazmışım hayatı. geç kalmışım da ellerim titremeÄŸe baÅŸlamış çiÅŸim gelmiÅŸ heyecandan bildiÄŸim her ÅŸeyi unutmuÅŸum ve iki tane kız hakkında yazılar yazmışım gece annem portakal doÄŸrarken içeride. dış ses bir sonraki durak. ışıklar yanıyor sahneye çıkıyoruz. aktarma. aktarıyorum, itiraz ediyorum. çantamı arayınız sayın görevli. iniyorum. biniyorum. yolculuÄŸumun baÅŸladığı ilk günlerden selam ediyorum sonun nasıl olduÄŸunu bilen o ÅŸanlı komutana.


-MUSTAFA Ä°SPA


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorum yapmayı unutmayın.