Type Here to Get Search Results !

Harry Potter Serisindeki Duygu Dolu Ölümler












Severus Snape’in Göz Yaşları:





Bu ölüm gerçekleşirken, biz namı diğer melez prens olan Snape’i 6 kitap boyunca Harry’e kötü davranan onu her fırsatta zor durumlara sokan, Slytherin’in sınıf öğretmeni olarak tanıyorduk. Ta ki Severus’un göz yaşları düşünseline götürülene kadar... Orada anladık ki aslında Harry’nin çoğu olaydan kıl payı olarak kurtarılmasındaki başkahraman,tüm olaylardaki asıl fedakar kişi, Harry’nin annesi Lily’e deliler gibi aşık olan Severus Snape’ti.
Bu sahnedeki asıl can alıcı nokta ise son kez sevdiği kadının zümrüt yeşili gözlerine bakarak ölen Snape’in son sözleriydi:
“Gözlerini annenden almışsın Harry..”



Dumbledore’un Düşüşü:
  



İşte o düşüş. Bu sahneyi ilk defa sinemada izlediğimde Avada kedavra lanetini duyduğum an “lütfen bu bi oyun olsun ve Dumbledore bir şekilde geri dönsün” diye kendi kendime söyleniyordum.
Her fırsatta Harry’nin yanında olan, başı büyük dertlere girdiğinde onun en güvendiği kişilerin başlarında gelen, çoğu kişi tarafından gelmiş geçmiş en iyi büyücü olarak görünen, sayısı ödüle ve başarıya sahip Profesör Dumbledore artık yoktu. Bu ölüm en az Harry kadar tüm potterheadleri çok derinden etkilemişti.
Söz sözleri ise şunlardı:
“Severus, lütfen...”



Pati Ayak Sirius Black :



Ölümler içinde bizi şok eden en ani olanı kesinlikle buydu. Ölüm yiyenlerden, Sirius’un öz kuzeni Bellatrix’in ağzından çıkan lanet o kadar sert ve aniydi ki, biz de aynı Harry gibi donakalıp Sirius’un kemere doğru süzülüşünü sessizce izlemiştik.
Zaten ailesini kaybetmiş bir çocuk için, en yakını olarak gördüğü kişiyi kaybetmek gereğinden fazla ağır değil miydi?
J.K Rowling bu kararıyla herkesi şoke etmişti.
Son anında ise Bellatrix’e bakarak: “ Hadi ama daha iyisini yapabilirsin” sözlerini söylemişti ve yüzünde bir tebessümle ölümüyle yüzleşmişti.



Koca Yürekli Küçük Cin Dobby:



Tüm seri boyunca cinlerin insanlara hizmet eden varlıklar olarak gösterilirken bu cinler arasında çok özel olan bir tanesi vardı. Dobby, kendisinin özgür kalmasında büyük pay sahibi olan Harry Potter’ı kendi canını onun için feda edebilecek kadar çok sevmişti. Son sözünde bile hayatındaki en önemli kişiden bahsediyordu.
“Harry...Potter....”



Fred Weasley...:




Fred tüm hayatını ikizi George ile birlikte şakalar, haylazlıklar yaparak geçiren serinin en eğlenceli iki yüzünden biriydi.
Hogwarts savaşı sırasında Harry’e gelen bu ölüm haberi Harry’i teslim olma düşüncesiyle başbaşa bırakacak kadar psikolojik bir buhrana sokmuştu. 
George bundan sonra Zonko’nun Şaka Dükkanında Fred’siz bir hayat geçirecekti.






-ERDEM KAYA




Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Yorum yapmayı unutmayın.